Buborékon túl

Buborékon túl

Buborékon túl #1 - Kéz fogásos

2018. május 03. - Tamás. M

Hello, sziasztok!

 

Érdekes volt ez a hét, több szempontból is, én sok mindent megtudtam tető készítés közben a numizmatikáról. Sikerült egy újabb YouTube csatornát találni amire megint ráfügghettem picit. Végül pedig ez a levél se született volna meg, ha kidobtam volna 2 éve a régi routeremet, mert a mostanáig használt úgy döntött, hogy nyugdíjazza magát...

ブッシュする

Az a sztori megvan, amikor 92-ben George H. W. Japánba látogatott ahol egy dísz vacsorán is részt vett Kiichi Miyazawa miniszter elnökkel és 135 diplomatával, ahol a miniszter elnök ölébe hányt?

Ha nincs, akkor itt fel lehet eleveníteni (YouTube)

Az előzmény a következő volt.

Bushnak aznap elég hosszú napja lehetett, mert épp egy 12 napos Ázsiai körúton vett részt, aminek az egyik állomása Japán volt, aznap pedig még lejátszott egy dupla tenisz meccset is, ami szintén nem tehetett túl jót a gyomornak, a végeredményt pedig már ismerjük.

A dolog visszhangja pedig elég hosszú életet élt, hiszen egy új kifejezés is kikerekedett belőle, amit fent láttok a Bushu-suru ami szabad fordításban annyit tesz hogy 'to do the Bush thing'.

Kéz fogás protokoll.

Ha már Ázsiával kezdtük, akkor amúgy is olyan nagy ez a kontinens, hogy akár folytathatjuk is Ázsiával.

Dél és Észak Korea viszonya a 2. világháború lezárása óta eléggé feszült, és még most sincs béke a két állam között, csupán tűzszünet.

Még 2013-ban a bussinessinsider posztolt egy cikket a következő képpel, ahol a 2 határ közötti zónában egy Dél Koreai katona ajtót készül nyitni észak felé, míg a társa erősen markolja a másik kezét és a falat, hogy ne rántsák át a határon Észak Koreába. Folytassuk egy már kellemesebb kéz fogással amit a Washingtonpost egy tavalyi cikkében posztolt ami a téli olimpián készült, ahol szintén egy kéz fogást láthatunk, Moon Jae-in Dél Korea elnöke és Kim Yo Jong "First Sister" között.

Zártam volna le itt a mondanivalómat ha nem lett volna pár napja az új találkozó, ami ha a felét betartja majd annak amit ígértek már akkor történelmi jelentősségűnek számít, ahol Kim Dzsongun és Moon Jae-in rázott kezet a most tartott találkozójukon.Egy másik index cikk még ami összefoglalja a találkozót.

G & g

Néha csak úgy jó elveszni a YouTube olyan részein, amit különböző egyetemek vezetnek, így történt most is, a Johns Hopkins University csatornáján is, ahol találtam egy érdekes kísérletet.

Nézzétek meg ezt a videót (44 másodperc), majd a következőt is, ahol elmagyarázzák a dolog mikéntjét.

Tier Zoo

A szórakoztató és kreatív YouTube tartalmakat nagyon tudom díjazni főleg, ha két teljesen különálló dolgot sikerül úgy összemosni, ami egyszerre tanulságos és szórakoztató is, ezt sikerül a TierZoo csatornájának is ahol rendre rangsorolják az állatokat és a biológia folyamatokat mintha egy videó játékban lennének és épp egy új meta patch jött volna ki.

Uncanny valley

Imádom ezt a kifejezést, viszont amikor látom, sokszor kiráz a hideg.

Vajon mi a feltétele annak, hogy valaki hitelesített instagramm "celeb" legyen? Teszem fel a kérdést magamnak, amikor a következő két profilt néztem, lilmiquela és bermudaisbae. Az első hitelesítve van 1,1 millió felhasználóval, míg a másik 65-ezernél tart.

A sztori lényege a következő, nemrégiben feltörték lilmiquela accountját és feltöltöttek olyan képet ahol a két modell együtt pózol. Jó, hát ebben semmi érdekes nincs, azon felül, hogy egyik account mögött sincs valós személyiség, hanem mindkettő CGI mögé bújtatott illúzió. Az Axios cikke pont azon elmélkedik, hogy hol van/lesz az a határ amikor elmosódik a valóság és az illúzió, hogy a valós térben szponzorálnak, befolyásolnak már akár most is minket?

Csak egy kitekintés az uncanny valley-re ennél a két accountnál még nagyon látszik főleg a másodiknál, hogy nincs valami rendben,  de megvolt az idei unreal engine bemutatója? (YouTube)

Az érmegyűjtés szent Grálja

A minap volt nálunk egy ismerős aki érme gyűjtő, mesélt is a szenvedélyéről, az érmék értékéről és sok érdekes dologról. Addig ez nekem annyira idegen terület volt, hogy tudtam, hogy minek hívják, vannak nagyon ritka/régi és drága érmék és itt véget is ért a tudásom.

Kíváncsiságból felmentem egy érmékkel foglalkozó honlapra, hogy mégis mennyiért megy a legritkább érme, ami szerintük a 1913 Liberty Head V Nickel ami a lista alapján 440 86 50 USD ér.

Viszont mitől is ilyen drága ez az érme?

A wiki szerint 1913-ban verték, mindössze 5 darab létezéséről tudnak, amiből 2 múzeumban 3 pedig magán kézen van jelenleg. Csak az 5 érme története is megér egy olvasást.

 

Ennyi volt mára.

Sziasztok!

 

Psszt!

Ha tetszett, akkor terjeszd a hírlenél létezését, egyszerűen csak küld tovább ezt a levelet, vagy a feliratkozó linket. Köszi!

A bejegyzés trackback címe:

https://buborekontul.blog.hu/api/trackback/id/tr3813881058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása