Buborékon túl

Buborékon túl

Buborékon túl #2 -

2018. május 14. - Tamás. M

Hello Sziasztok,

Ne is pazaroljuk az időt most bevezetővel kezdjünk is a közepén!

Spotify

A mediumnak volt egy cikke, ami bemutatja, hogy miért olyan jó a Spotify dal ajánló algoritmusa, ezzel tudok vitatkozni, mert az hogy ahhoz hasonlót ad az algoritmus, mint amit eddig is hallgattam, az is teljesítmény, viszont pont az hiányzik belőle, amit nagyon nehéz  algoritmikusan megoldani, mégpedig a meglepetést, az olyan zenéket, amik teljesen más stílusúak mint amiket eléd rak a rendszer, viszont néha-néha egy próbát megér hátha bejön.



MTD & STIHL

A hétvégétől esténként, meg napközben ha van időm, az átlagos fával tüzelő családi házas ember jelenlegi időtöltését a fa vágást végzem, van is egy MTD fűrészünk, aminél annyira adta volna magát a Matador rövidítés, de a valóság ennél sokkal unalmasabb (Modern Tool and Die Company). Viszont ahhoz képest amikor megalapították mindössze 12 alkalmazottjuk volt a cégnek, jól kinőtte magát az évek során.

Polybius

Valahol szembejött velem megint a Polybius sztori, a játéktermek egyik legnagyobb megoldatlan misztériuma.
Röviden, még a 1981-ben Portlandben feltűnt több játékteremben egy új gép a Polybius. Röviddel ezután akik kipróbálták fejfájásra, rosszullétre panaszkodtak, volt halálos eset is, a szóbeszédek szerint. Ezután a gépek ahogyan jöttek, nyomtalanul el is tűntek.  Már ez a része is legenda a dolognak és ehhez még jönnek a CIA/FBI-os elméletek is. 3 éve az IDDQD blog készített erről egy átfogó írást, érdemes elolvasni.

Google I/O 2018

Most volt a napokban az idei Google I/O konferenciája, ahol bemutattak mindent is, viszont az egyik eszembe juttatott egy másik régebbi videót, amit láttam.
Az új Maps funkciók elég impozánsak tűnnek, hogy végre mutatja gyalogos módban is ,hogy hol és merre kell fordulni. Próbáltam nem a 6 órás teljes keynote-ot belinkelni hanem találtam az egészről egy 2 perces videót (YouTube), aminek egy hátránya van, hogy néha belebeszélnek.
Nekem tetszik az elképzelés csak ne essünk át a ló túloldalára
AR témában még egy bónusz videóm is van amit érdemes megnézni.

Facebook rugdosás helyett

Bevallom akartam rugdosni picit a Facebookot mert megérdemelné, viszont inkább közlök egy rövid írást Azeem Azhar-tól, hogy miért nem adja el a Facebook az adatainkat.

Helyette inkább Kínát rugdosnám, az jobban kiverte a biztosítékomat tegnap.

A Society egyik bejegyzése eléggé disztópikusra festette a jövőképemet. Képzelj el egy világot, ahol elmész dolgozni mint eddig is, viszont egy szenzor figyeli az agyhullámaidat, és ha azt észleli, hogy dühös/ feszült/ ingerült, vagy emocionálisan valami más történik veled, ne adj isten elkalandoznak a gondolataid a munkáról akkor jelenti neked, a főnökeidnek, vagy annak ahova be van állítva, hogy jelentsen.
Elég szarul hangzik mi?
Persze lehet védeni azzal is, hogy ezzel megakadályozható, hogy például a kórházakban a betegek hirtelen rátámadjanak a nővérekre, de akkor is.
Meg persze ugye mindenkinek megvan Orwell 1984 című klasszikusa (Ha nincs akkor pótoljátok, mert az sokkal fontosabb mint ez a hírlevél).

Persze amit fent leírtam már nem disztópikus jövőkép, már bevett gyakorlat Kínában bizonyos helyeken.

Fekete fény

Ez eléggé negatívra sikerült összképben, de sose késő tanulni belőle, és inkább most a levél végén nézünk szét kicsit a The Action Lab YouTube csatornáján ahol mindenféle kísérleteket mutatnak be nagyjából 7-10 percben.
Láttatok már fekete fényt? Vagy lehet egyáltalán fekete a fény?
 

Ennyi volt mára, megyek is lassan fát vágni megint.

Sziasztok!

 

Psszt!

Ha tetszett, akkor terjeszd a hírlenél létezését, egyszerűen csak küld tovább ezt a levelet, vagy a feliratkozó linket. Köszi!

A bejegyzés trackback címe:

https://buborekontul.blog.hu/api/trackback/id/tr613927842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása