Buborékon túl

Buborékon túl

Buborékon túl #3 - menjetek ki az udvarra!

2018. május 23. - Tamás. M

Néha érdemes másképp szemlélni a dolgokat.
Gondolj csak bele, amikor a Titanic elsüllyedt a konyhán lévő homárok igazi csodát éltek át!

Golaxy vs Alpha Go

Az megvolt, amikor az Alpha Go kihívta és elverte (YouTube) Kie Jin-t Kína Go bajnokát?
Lehet ez annyira nem tetszett a Kínaiaknak ezért építettek egy Golaxy névre hallgató új AI-t (Persze ezzel a névvel bármelyik Transformer filmbe is simán eltudna vegyülni), ami most szintén nagyon elverte Kie Jin-t (Youtube). 
Hogy ez miért jelentős, talán annyiban, hogy Kína nem is jár olyan messze a szilíciumvölgyiektől.
Várjuk is a halálos kimenetelű deathmathc-et is a Golaxy vs Alpha Go. Stay tunned!!
Aki pedig nem ismeri a Go szabályait itt 5 perc alatt kitanulhatja az alapokat.

Tervezett elavulás

Most jutottam el, hogy elolvassam végre a régóta backlog-mappámban sínylődő írás sorozatot a mérnöki szemmel blogjából ami most tart a 4. írásával ahol mérnöki megközelítést kapunk infókat a tervezett elavulásról.
Ezen kívül volt még egy beszélgetés is blog házigazdájával Szűcs Istvánnal a Metiheteor egyik régebbi adásában is (Ha még nem hallgatjátok rendszeresen, akkor hallgassátok!).

Generikus interaktivitás

Vannak az olyan oldalak, amiket az ember megtalál és egy órára ki tud esni az idő.
Ilyen a waevesilk oldala is ami egy interaktív művészeti projekt és tökéletesen alkalmas arra, hogy pár perc alatt nagyon menő háttér képeket készíts magadnak. A legszebb pedig, hogy mindegy mit csinálsz akkor is fasza lesz.


This is Amercia...

A következőhöz elég kacifántosan jutottam el, de ez most mellékes is. Nézzétek meg a Childish Gambino - This Is America (YouTube) számát. Majd utána a számot boncolgató valamelyik írást pl az Atlantic tollából. Majd ezek után ismét a számot még egyszer.

Mek

Ezt csak úgy itt hagyom, mert úgyis tudja mindenki, hogy van ez a szolgáltatás, amin tök jó dolgok érhetőek el ingyen, de néha jó ha újra emlékeztetve van az ember.
Megyek is ezután Poe-t olvasni.

Palantir

Hallottatok már a Palantírról? Persze, hogy hallottatok, hiszen a Gyűrűk Urában is ez az a szerkezet ami olyan mint egy bővített videó telefon, de most nem arról, hanem a másik Palantirról akarok beszélni a Peter Thiel féléről, ez az a szoftver, amit Amerikában több helyen is pl. New Orleansban is használt úgy a rendőrség, hogy erről szinte mindenkinek elfelejtettek szólni, de olyan szinten, hogy a város tanácsban sem tudtak róla túl sokan. A dolog már tavaly kibukott és lett is belőle egy kisebb botrány, amiről pl. itt is lehet olvasni (Guardian)  A szoftver magában a következőket teszi. Összegyűjt és megkap minden adatot "is" az állampolgáraiktól, majd kalkulál és előrejelez, hogy hol és mikor és kitől várható bármi gyanús dolog. A Bloomberg most készített erről egy átfogóbb írást.

Káosz elemzés

quantamagazine írt egy átfogó cikket arról, hogy a mesterséges intelligencia hatékonyabban képes előrejelezni a kaotikus nehezen előrejelezhető rendszereket (például az időjárás), mint az eddig használt kézi modellek.

Slow Down

Van ez a Slow jelenség, ami egyesek szerint egyeseket képes zenbe rakni. Én nem állnék neki végignézni egy 7 órás vasút utat a Bergen-ből Oslo-ig. Én maradok inkább ennél most, ha már slow.

Régen minden jobb volt!

Az anildash nosztalgiázása, hogy régebben az internet hajnalán még minden más volt és mindenki aki akart kiszakíthatott egy darabot az internetből, viszont ma már a social media térhódítása miatt ez visszaszorult, és milyen jó lenne, ha újra életre kelne ez a régi szép szemlélet.

Illemtan

Azt tudtátok, hogy van olyan, hogy csatornahasználati illemtan? Én sem...


Ennyi volt a hétre, most menjetek ki az udvarra kicsit!
Sziasztok!

Psszt!

Ha tetszett, akkor terjeszd a hírlenél létezését, egyszerűen csak küld tovább ezt a levelet, vagy a feliratkozó linket. Köszi!

A bejegyzés trackback címe:

https://buborekontul.blog.hu/api/trackback/id/tr8413994558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása